Afterhours Concert: Song Project No. 2

Ponedeljek, 5. September 2011
Koncert št. 8, ob 22:00
Rotovška klet

Marino Formenti - klavir

Program
Dela skladateljev: John Adams, George Antheil, Brian Eno, Kurt Weill, Conlon Nancarrow, Thelonious Monk, Harrison Birtwistle, Billie Holiday, Erik Satie, Nirvana, Björk, Bernhard Lang idr.

Sedežni red na tem dogodku deluje po principu "kdor prvi pride, prvi melje", hkrati pa so na voljo tudi stojišča. Sedeži so torej omejeni in rezervacije niso mogoče, zato Vas prosimo, da pridete nekoliko prej.

Mednarodno poznan po svojih revolucionarnih programih, med katerimi najdemo tudi Kurtagova dela Ghosts, Nothig is Real in The Liszt Inspections, Formenti združuje glasbo najrazličnejših žanrov in obdobij ter se poglablja predvsem v razmerje med staro in novo glasbo.

V tem projektu Song Project No. 2 (Eklektični večer) se Formenti pokloni delu glasbenikov kot so Billie Holiday, Thelonious Monk, Briano Eno in Nirvana tako, da jih vplete v dialog s skladatelji kot so Kurt Weill, Conlon Nancarrow in John Adams.

Eklektični večer ponuja neke vrste glasbeni družinski portret 20. stoletja z medsebojnimi vplivi ter legitimnimi in nelegitimnimi povezavami postavljenimi v širši okvir.

»Kar je Jamesu Joyceu uspelo narediti za roman, želi Formenti očitno narediti za klavirski recital. Rezultati so bili nepozabni ... Res je edinstven umetnik in njegovih predstav nikakor ne smete zamuditi.« - Joshua Kosman za The San Francisco Chronicle

»Formenti očitno sodi v redko vrsto pianistov … To je bil nedvomno najbolj izviren in briljanten solo recital, ki ga bo kdorkoli od nas videl v letošnjem letu." - Ivan Hewett za THE TELEGRAPH

»Marino Formenti, italijanski klaviaturski fenomen, je nastopil kot pianist in dirigent in bil popolnoma v svojem elementu. To, da se vse, česar se Formenti dotakne, pa naj bo to stara ali nova glasba, zdi čudovito, je v Los Angelesu dobro znano in dvorana je bila nabito polna.« - Mark Swed za The Los Angeles Times