Marija Skender prihaja iz Podgorice v Črni Gori. Osnovno in srednješolsko glasbeno izobrazbo je prejela na glasbeni šoli »Vasa Pavic« na oddelku za solo petje in na oddelku za klavir v razredu prof. Lidije Ferdinandi Skender. Leta 2002 je začela s študijem klavirja na Akademiji za glasbo v Cetinju v razredu prof. Borisa Kraljeviča. Diplomo in magisterij je zaključila v razredu prof. Svetlane Bogino. Specializirala je sodobno glasbo na Hochschule für Musik v Karlsruheju (Nemčija) v razredih prof. Markusa Stangea in prof. Michaela Uhdea.

Na državnem tekmovanju v Baru leta 2003 je osvojila prvo mesto (za solo klavir). Na državnem tekmovanju komorne glasbe v Kotorju (2001) je prejela prvo, v letu 2005 v Cetinju drugo nagrado in leta 2010 ponovno prvo nagrado na tekmovanju glasbenih miniatur POM-COM (solo klavir) v Novem Sadu.

Udeležila se je tudi mojstrskih tečajev pri profesorjih: Vladimirju Ovcinikovu (Rusija), Konstantinu Boginu (Italija) in Georgu Savi (Nemčija).

Nastopila je v Podgorici, Cetinju, Kotorju, Ulcinju, Beogradu, Karlsruheju ter v srbskem in črnogorskem Kulturnem centru in v Narodnem konservatoriju Sergie Pontoise v Parizu. Predstavila se je tudi na poletnem glasbenem festivalu v Pallazo Ducale v Lucci (Italija) in v Auditorium San Nicolo v Chioggii (Italija).

Trenutno poučuje na glasbeni šoli »Vasa Pavic« v Črni Gori. 

Koncerti

Leto 1945
8.9.2011

Nit časa
10.9.2011