Giovanni Antonini - dirigent
Priznan dirigent Giovanni Antonini predvsem slovi po svoji interpretaciji baroka in klasičnih repertoarjev. Rojen v Milanu, Italiji, je študiral na Civica Scuola di Musica in pa v Centre de Musique Ancienne v Ženevi.

Giovanni je ustanovni član orkestra il Giardino Armonico, katerega vodi že od leta 1989. Z orkestrom se kot dirigent in solist flavtist pojavlja po vsej Evropi, ZDA, Kanadi, Južni Ameriki, Avstraliji, na Japonskem in Malaziji. Nastopal je z mnogimi priznanimi umetniki kot so Christoph Prégardien, Christophe Coin, Katio and Marielle Labèque, Viktoria Mullova in Giuliano Carmignola.

Za uspešno sodelovanje z mezzo-sopranistko Cecilio Bartoli je prejel nagrado Grammy Award leta 2000.

Zaradi svojih izrednih uspehov kot dirigent je Giovanni Antonini deležen izrednega povpraševanja. V letih 2009/10 je Giovanni dirigiral orkestrom kot so City of Birmingham Symphony, Concertgebouw Orchestra Amsterdam, Tonhalle Orchestra Zurich, Camerata Salzburg, Berner Symphony, Tonkünstlerorchester in Orchestra Philharmonique de Radio France.

Nadaljuje pa tudi s svojim uspešnim sodelovanjem z godalnim orkestrom Kammerorchester Basel, s katerim je za založbo Sony posnel celotno zbirko Beethovnovih Simfonij.

Več o Giovanni Antoniniju