Diana Grubišić - Čiković - harfa
Osnovno in srednješolsko izobraževanje za klavir je obiskovala v Reki pri prof. Sonji Pavletić, za harfo pa v Ljubljani pri prof. Rudi Ravniku Kosiju. Leta 1988 je zaključila študij klavirja na Akademiji za glasbo v Zagrebu v razredu prof. Marije Gvozdić Horvat. Študij harfe je zaključila leta 1994 na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Rudi Ravniku Kosiju. Svoje znanje je izpopolnjevala na mednarodnih mojstrskih tečajih za harfo pri prof. Catherine Michel (Francija) in prof. Patrizie Tassini (Italija). Podiplomski študij harfe je zaključila na Visoki šoli za glasbeno umetnost »Ino Mirković« v Lovranu v razredu prof. Irine Petrovne Pašinskaje (Moskva, Rusija).

Do sedaj je nastopila na mnogih celovečernih solističnih koncertih ter kot solistka ob spremljavi orkestra opere Narodnega gledališča Ivana pl. Zajca, Slovenske filharmonije, Dubrovniškega simfoničnega orkestra, simfoničnega orkestra HRT-ja, Varaždinskega komornega orkestra, Reškega komornega orkestra, Zadrskega komornega orkestra in madžarskega simfoničnega orkestra »Danubia«. Poleg solističnih nastopov pa nastopa tudi v komornih zasedbah (Reški klavirski trio, duet violina-harfa s sestro violinistko Teo Grubišić, duet flavta-harfa s flavtistko Tamaro Coha, duet rog-harfa s hornistom Boštjanom Lipovškom).

Snema tudi za fonoteko Hrvaškega radia, z reškim klavirskim triom pa je posnela zgoščenko z deli hrvaških avtorjev (Pejačević, Bjelinski, Gržinić) v založbi GIS Records. V aprilu leta 2007 je založniška hiša Croatia Records objavila njen prvi solo CD »Harfosfera« z deli Handla, Paradisa, C. Ph. E. Bacha, Spohra, Hindemitha, Tournierja, Hasselmana ter dveh hrvaških avtorjev – Ivane Lang in Daliborja Bernatovića. Decembra leta 2008 je skupaj s flavtistko Tamaro Coha Mandić objavila CD »Slow motion« v izdaji Croatia Records.

Več kot dvajset let je bila članica Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca v Reki. Od leta 1994 do 2006 je poučevala harfo na Glasbeni šoli Ivana Matetića Ronjgova v Reki, od leta 2002 pa kot docentka poučuje harfo na Akademiji za glasbo v Zagrebu.