Alan Brown - klavir
Alan Brown je po zgodnjih uspehih na festivalih ter članstvu v National Youth Orchestra v Veliki Britaniji študiral klavir in violončelo pri Ruth Harte in Lilly Phillips na Kraljevi akademiji za glasbo. Tam je bil velikokrat nagrajen, prejel je prestižno diplomo Recital in bil razglašen za najbolj obetavnega pianista leta v državi. Prav tako je bil v finalu na Royal Overseas League in pri nagradah National Federation of Music Societies, zmagal pa je na tekmovanju Hastings National Concerto Competition.

Od debija v dvorani Wigmore Hall, kjer je požel številne pohvale, je Alan velikokrat nastopil v Londonu, v koncertnih dvoranah Purcell Room in Fairfield Hall in na drugih prizoriščih po vsem Združenem kraljestvu in Evropi, kot tudi na Kanalskih otokih, v Avstraliji, Južni Koreji in na Japonskem.

Alanov repertoar obsega več kot 35 koncertov, vključno z mnogimi britanskimi deli dvajsetega stoletja, igral pa je s Kraljevim filharmoničnim orkestrom, London Mozart Players, Virtuosi of England in drugimi orkestri, in sicer v pogostem sodelovanju s pokojnim Arthurjem Davisonom CBE.

Prav tako veliko sodeluje v duetih s pihali in godali, in sicer na recitalih, koncertih in tekmovanjih v Veliki Britaniji kot tudi v Nemčiji. Prav tako je nastopil s celotnim Beethovnovim ciklom sonat za violino in klavir z Igorjem Ozimom v Sloveniji.

Alan veliko svojega časa posveča mladim študentom in dela kot spremljevalec in učitelj tako na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu kot tudi na glasbeni šoli Guildhall. Prav tako vsako poletje sodeluje na mednarodnih violinskih tečajih, kjer dela z Igorjem Ozimom v Weimarju, Salzburgu in v Sloveniji.

Koncert

Glasbeni jubilej
02.09.2011